Emelje esküvője pompáját vagy rendezvénye nívóját
igényes léggömb dekorációval!
Bejelentkezés
Hírek
Menyasszonyi csokor – csokordobás
Régóta hagyomány és a násznép egydülálló hölgy tagjainak kedvenc momentuma az esküvőn, amikor a szertartás végén a menyasszony háttal állva hátradobja a csokrát a még el nem kelt hölgyek közé. A babona szerint az a hölgy, aki csokrot elkapja, hamarosan férjhez megy. Bármennyire hihetetlen, sokszor bejön...

Bár a csokordobást biztosan sokan ismerik, de azt már kevesebben, hogy manapság az urakat sem hagyják ki az efféle szórakozásból. Ha Ön is szeretné jókedvre deríteni a násznép még egyedülálló férfi tagjait, akkor a csokor után a harisnyakötőjét is dobja hátra. Garantáltan nagy lesz az öröm. Erre az alkalomra érdemes beszerezni egy plusz harisnyakötőt, lehetőleg kék színűt, mert állítólag a babona csak azzal működik... A legügyesebb férfi, aki megszerzi a harisnyakötőt, már készülhet is az esküvőjére.    
Miért van szükség az esküvői sminkesre?
Manapság rengeteg eszköz, kozmetikai anyag áll mindannyiunk rendelkezésére, hogy a hétköznapokon szebbé tegyük magunkat. Ám az, hogy egy ilyen jeles alkalomra, mint az esküvő, megfelelően legyünk kisminkelve, több, mint "feldobni" egy kis arcpírt. Sokan nem sminkelik magukat egyáltalán, nekik semmi esetre sem ajánlom, hogy az esküvőjükön próbálkozzanak ezzel. Ám aki gyakorlottan használja a szemceruzát sem biztos, hogy el tud készíteni az esküvői készülődés hevében egy alkalomnak megfelelő, és tartós sminket. Egy képzett szakember ezzel szemben biztos, hogy olyan sminket készít, amelyben jól érzi magát a menyasszony, és a fotókon is szépen mutat majd.
Játékok a násznépnek, a házaspárnak

Mindennapi kérdés kvíz

Készítsünk néhány kérdésből álló kérdőívet a menyasszonyról, vőlegényről és kérdezzük meg azokat az ott lévő vendégektől. Lássuk kik azok, akik, "igazán" ismerik az ifjú párt! (A kérdések tartalmazhatnak, olyanokat, mint: hol ismerkedtek meg, mi volt az ara első munkája, ... találjunk ki találó kérdéseket). Aki a legjobban ismeri őket, megérdemel egy kis ajándékot.  

Találd ki!

Találj vagy végy egy kedves kis üveg vagy más átlátszó tároló edényt, és töltsd meg cukorkával, vagy aprópénzzel. Bármi lehet, aminek köze van az esküvőhöz, esetleg magához a személyhez aki a játékot bemutatja. Fontos, hogy tudjuk hány darab van benne mielőtt elindítjuk útjára. Adjuk körbe a játékosok között, akiknek az a feladata, hogy találják ki mennyi ez a szám. A legközelebb álló választ adó a nyertes, aki természetesen elnyeri magát az üveget.      
 
Esküvői ruha

Ehhez a játékhoz először is szükségünk van néhány tekercs hófehér WC-papírra. Az esküvőn osszuk a résztvevőket két vagy több 3-5 főből álló csoportra. Mindegyik csoport válasszon egy modellt az esküvői ruhájukhoz (az örömanyák általában tökéletes alanyok erre). A feladat mindegyik csoportnak, hogy tervezzen és készítsen el egy "esküvői ruhát" természetesen WC-papírból. Bármilyen kiegészítőt felhasználhatnak (ékszer, virág, fátyol, fejdísz stb.), de magát a ruhát muszáj papírból készíteni. A csoportokat természetesen ki más bírálná el, mint e téma szakértője a menyasszony. Nagy mulatságban lesz mindenkinek része, nem beszélve arról, hogy az elkészített fotók örök emlékként szerepelnek majd az albumban.

Ajándékok csereberéje        

Ezzel a játékkal garantáltan sokat nevethetünk. Bármilyen partin nagy sikerrel játszható! Szükségünk van annyi helyre, hogy a játékosok (10-15 fő) körbe állhassanak. A kör közepére helyezzük el az előre elkészített és gondosan becsomagolt kis ajándékokat. Rendszerint eggyel kevesebbet ahány játékos van. Az ajándékok legyenek kívánatosak, különböző formájúak és használjunk más-más színű papírt és szalagot a csinosításukra. Az ajándékok csak apróságok legyenek (pl. a 100 forintos boltból), kicsi vicces dolgok, vagy apró szappanok, fürdőgolyók, pici képkeret stb. Állítsuk be az órát 10-15 percre (játékosok számától függően). Először is kezdjük a játékot a menyasszonnyal. Adjunk neki egy pár dobókockát és kérjük meg dobjon. Ha duplát dob választhat egyet az ajándékok közül. Adja tovább a kockákat a körben. Ha valaki duplát dob természetesen elvehet egyet az ajándékok közül. Ha elfogytak az ajándékok középről, akkor kezdődik csak igazán a játék, hiszen a nekünk igazán tetszőt elvehetjük bárkitől. Folyamatosan járjon körbe a kocka, hogy minél több esély jusson mindenkire a szabott játékidőben. Amikor a játékidő lejár már nem lehet tovább rabolni. mindenki megkaphatja azt, amelyet a kezében tart. Egy dologra vigyázzunk: senki se tudja meg, hogy az ajándékok csupán vicces apróságokat tartalmaznak. Nagyobb lesz így a meglepődés és a nevetés a végén.

Az esküvőnek vége

Játsszuk el, hogy az esküvőnek vége és eljött a nászéjszaka ideje. Sajnos azonban áramszünet tör ki, de a menyasszonynak elő kell készülni a fontos eseményre ebben a tökéletes sötétségben. Kössük be a vőlegény szemét és adjuk oda a "bőröndjét" amit gondosan megtöltöttünk különböző kellékekkel. Muszáj magára vennie egytől egyig, amit benne talál! Tegyünk bele mindent, ami egy nászútra kell: napszemüveg férfi alsónemű, nagy méretű női fehérnemű, kertész kesztyűt stb.(természetesen mindezeket a ruhájára ölti). Amikor elkészült fotózzuk le!

A székszoknya
Ha igazán dekoratív látványt szeretnénk elérni, akkor ezt nem szabad kihagyni! 

A székszoknya a teremdíszítés egyik kiemelkedő eleme. Mesésen elegáns helyszín varázsolható ezek segítségével.  

De nem csak szép termekbe ajánljuk : régi kultúrházak, iskolák, menzák székeit is újjávarázsolja.
Dekorációs ötletek
Ne fektessetek bele rengeteg energiát és pénzt! Ki lesz az a rokonságból-barátokból, aki az esküvő délutánján még a létrán fog mászni azért, hogy minden szép legyen?

Gondoljatok arra, az esküvőn nem csak Ti lesztek jelen, hanem a vendégeitek is. Egy elegánsan, harmonikusan díszített teremdekoráció az egész este hangulatát meghatározhatja.   Az esküvői dekoráció tervezésénél fontos, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb színvilágot, amelyik nektek a leginkább tetszik. Ha ez meg van, akkor minden úgy lesz kialakítva, hogy ezzel harmonizáljon: a főasztal dekoráció, a légtérdíszítés, a középfutók, székszoknyák, székmasnik, a virággömbök, virágkapuk, léggömbök, az asztaldekoráció, a textíliák, a fények. Mind-mind azt fogják szolgálni, hogy az a színvilág, amelyet megálmodtatok az megjelenjen a nagy napon.  

Az elképzelésnek ma már nem szab határt semmi, hisz szinte bármi megvalósítható. A textíliáknak és egyéb dekorációs kiegészítőknek rengeteg színárnyalata kapható: arany, bordó, rózsaszín, ekrű, barackvirág, csoki barna, kék, narancs, stb.   Azt azonban meg kell említenünk, hogy a bordó-fehér-ekrű színkombináció továbbra is az élen jár. Ez az egyik, ha talán nem a legszebb variáció. Egy jól elkészített teremdíszítés ezekkel a színekkel romantikus hangulatot kölcsönöz az egész estének. Gyertyatartókkal kiegészítve tovább emeli az est harmóniáját.